Folia cu rol de protectie termica (heat curtain – patura termica) comercializata de SC MARCOSER SRL este utilizata pentru a asigura o foarte buna izolare termica a serelor si solariilor si pentru a reduce cheltuielile cu energia termica in timpul anotimpurilor reci.
Aceasta folie termica de randul doi se amplaseaza intre plante si folia de acoperire, de obicei la inaltime stresinii, ca un tavan foarte usor inclinat, pentru scurgerea picaturilor de apa formate pe suprafata foliei si a picaturilor de apa formate si cazute de pe folia principala.

Folia cu termicitate (patura termica) este instalata in interiorul solarului/serei, orizontal, intre cultura si folia care acopera sera sau solarul. In acest fel se creeaza un microclimat optim pentru dezvoltarea si cresterea culturilor.
Fiind transparenta, lumina necesara dezvoltarii plantelor este lasata sa treaca, in schimb, datorita aditivilor IR prezenti in folie caldura este impiedicata sa se piarda din sera sau solar in exterior.
Folia de termicitate are 40 microni grosime (0,04 mm), un kilogram de folie avand aproximativ 25 m si este transparenta, cu o foarte usoara difuzie.
Latimile disponibile sunt 3,5 m, 4,2 m, 5,2 m si 6,2m, se comercializeaza la rola de 200m.
Garantia oferita de producator este de 12 luni, iar durata de viata poate ajunge la 2 – 3 ani.

Pe langa gradul inalt de termicitate al aceste folii, un alt avantaj major este suprafata mare acoperita de un kg de folie: aproximativ 25 m2/kg fiind foarte rentabila fata de restul foliilor de intrerior pentru solarii de pe piata.