CLADUS
Descriere:
CLADUS, este un produs care imbunatateste vitalitatea plantelor stimuleaza mecanismele de aparare, activeaza raspunsul in timpul atacurilor de Aphide  si larve Lepidoptera. Actioneaza prin ingestie si contact cu adultii si larvele. Aceasta inhiba digestia proteinei vegetale de catre insecte. Substanta ramane activa timp de 8-10 zile.
Ingrasamant organic specific
Este un extras industrial din fructe si cereale care creste rezistenta plantei fata de boli si daunatori precum afide, musculita alba, acarieni,trips.
Mod de Aplicare si dozaj
Rezultate bune  si durata de actiune: se realizata cu 1 sau 2 aplicari.
Aplicarea se face foliar, functie de nevoile si conditiile de cultura. Daca este necesar, se repeta dupa 4/10 zile.
Flori si legume in sere si solarii:
50 ml / 100 litri apa (0,5 l / ha)- 80 ml / 100 litri apa (0,8 l / ha)
Flori si legume in camp:
50 ml / 100 litri apa (0,5 l / ha)- 80 ml / 100 litri apa (0,8 l / ha)
Pomi fructiferi, struguri, citrice, masline, plante ornamentale:
50-75 ml/100 litri apa (0,5-0,75 l / ha) la 80-100 ml/100 litrii apa (0,8-1,0 l / ha)
Dupa amestecul produsului cu apa, solutia se aplica foliar, asigurandu-se   o distribuitie si acoperire uniforma pentru a se asigura functionalitatea optima a produsului. Pentru aplicare se recomanda utilizarea de sisteme de inalta presiune.
pH-ul solutiei trebuie sa fie de 5  ca sa aiba efecte benefice asupra metabolismului plantei.
Aplicarea se face dimineata cand temperaturile sunt mai scazute. Nu se aplica in conditii de vant.
Cantitatea minima de apa utilizata este:
sere si solarii: 1000 litri / ha
culturi in camp: 1000-1250 litri / ha
pomi fructiferi, struguri, masline, plante ornamentale: 1500-1750 litri / ha
citrice: 2000-2250 litri / ha
Compatibilitate si avertismente:
Produsul poate fi utilizat singur, in general este compatibil cu toate tipurile de ingrasaminte, fungicide, insecticide si acaricide cu exceptia produselor ce contin cupru, polisulfuri, sulf, produse puternic acid (<3) sau alcaline (> 8,5). Este recomandabil sa se efectueze teste pentru a verifica compatibilitatea amestecului inainte de a fi utilizat. Se va utiliza volumul de apa prescris pentru a asigura umezirea adecvata si uniforma a plantelor.  Utilizati amestecul dimineata. Nu se aplica in conditii de vant. Nu depasiti dozele recomandate. Se recomanda sa se spele echipamentul inainte si dupa utilizare,  pentru a evita cristalizarea produsului care poate bloca duzele. Producatorul si distribuitorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru depozitarea, manipularea si aplicarea necorespunzatoare a produsului.
Conservare
Depozitarea recipientului cu produs se face intr-un loc racoros (4 si 25 C), uscat si ventilat, departe de lumina directa a soarelui. A nu se congela.  Nu amestecati in prealabil si stocati (stocare in forma diluata). Produsele se vand doar in ambalaje originale ale producatorului sau distribuitorului (nu in vrac). Recipientul nu poate fi reutilizat. Recipientul nu se arunca in mediul inconjurator, ci conform cu reglementarile in vigoare. Manipulare cu atentie. Pentru a evita riscurile pentru oameni si mediu, urmati instructiunile in vigoare. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu manca, bea sau fuma in timpul utilizarii. A se agita bine inainte de a utilizare.